Клоп: Имаше причини, заради които трябваше да се представим на ниво


Н. Гавазов

Клоп: Имаше причини, заради които трябваше да се представим на ниво

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира победата с 6:1 в реванша със Спарта Прага в Лига Европа.

"Преди мача казах, че не очаквам да загубим с 0:5 и да отпаднем. Местата на стадиона бяха разпродадени, всичко бе подготвено за наистина добър футболен мач. Ние трябваше да решим дали просто ще се класираме, без да се напрягаме, или ще играем наистина добра игра, а имаше толкова много причини, поради които трябваше да се опитаме да се представим на ниво.

Момчетата започнаха мача невероятно добре. Ние наистина връхлетяхме върху съперника - както искате го наречете – и вкарахме прекрасни голове. 4:0 след 14 минути е наистина странно и от този момент нататък се превърна в странен мач, защото как можеш сега да останеш алчен и да искаш още? В този момент вероятно всички са си помислили: "Добре, предстоят ни други мачове“. На полувремето смених рано Робо и Джоуи като предпазна мярка, Дарвин също. Никой от тях не бе необходимо да излиза, но в неделя имаме друг важен мач и в този момент ние започнахме да мислим за него. Така че, когато започнах да мисля така, момчетата също започнаха да правят същото.

Но все пак, добра игра, забавна. Очевидно всички преживяхме различни емоции на "Анфийлд", но наистина се радвам за всички нас, включително и за публиката, че това не беше толкова изнервящо, колкото обикновено. Всеки може да се прибере вкъщи с нормален пулс и така трябва да бъде от време на време. Няма да остане така! Неделя вече ще бъде различен мач и сега имаме три дни, за да се опитаме да се уверим, че сме готови за него", заяви Клоп.

  Сподели
219